Rikskuponger fungerar i Apple Pay

Frågor och svar

Enkelt - lunchpengar i din telefon

Snabbt - betalning genom NFC

Säkert - inga kortuppgifter sparas

”Edenred var med när Apple Pay lanserades i bland annat Frankrike och Italien. Att det nu är dags Sverige är bra då efterfrågan på den här sortens mobila betalningar ständigt ökar hos våra drygt 120 000 användare.”

Stephane Dufour

VD, Edenred Sweden AB

”Framförallt tycker vi att det känns viktigt att ge våra användare möjlighet, inte bara till förmånligare luncher, utan också till den senaste tekniken. Vi är helt säkra på att Apple Pay kommer att vara ett uppskattat inslag i lunchlivet.”

Johan Ehrén

Marknadsdirektör, Edenred Sweden AB

 

Nu blir det ännu enklare att betala lunchen!

Nu har Apple Pay kommit till Sverige! Det betyder att dina lunchpengar finns i mobilen och att det blir både enklare och snabbare att betala din lunch. Läs mer om vilka enheter som är kompatibla och hur du kommer igång.

Apple Pay

Frågor och svar

Vad är Apple Pay?

Apple Pay gör att du kan betala din lunch med hjälp av din iPhone, Apple Watch eller iPad enligt samma regler som gäller för Rikskuponger-kortet.

Var kan jag använda Apple Pay?

Nätverket är detsamma som för Ticket Rikskuponger och du kan använda Apple Pay på alla matställen som har en NFC-terminal (Near Field Communication).

Behöver jag ha internetuppkoppling (WiFi eller 3G) för att betala med Apple Pay?

Nej du behöver inte vara uppkopplad för att betala genom Apple Pay.

Hur registrerar jag mitt Rikskuponger-kort i Apple Pay med min iPhone?

Säkerställ först att du har aktiverat ditt kort, se aktivering. Öppna Wallet-appen och klicka på "Lägg till kort" och sedan på "Nästa". Skriv in dina kortuppgifter och läs och acceptera användarvillkoren. Välj därefter att få din verifieringskod via mejl till den adress du har registrerad hos Rikskuponger eller ring vår kundtjänst på 08-6818160.

Är betalningarna säkra?

Ja. Din kortinformation sparas aldrig i din Apple-enhet och när du betalar överförs heller aldrig informationen till betalningsmottagaren. Istället tilldelas Apple Pay en unik token för att varje transaktion ska hållas säker och konfidentiell.

Se fler frågor och svar