Rikskuponger nu helt digitalt

14 juli 2015

Rikskuponger slutar helt att tillverka kuponger. Kupongerna har en lång historia hos svenska folket och har funnits ända sedan 70-talet. Cirka 97 procent av alla användarna har gått över till det bättre, enklare och tryggare kortet.

Rikskuponger nu helt digitalt

För många har papperskupongerna varit en del av den dagliga rutinen för att betala sin lunch. Men utvecklingen från papperskuponger till kortet har dock varit nödvändig för att underlätta för både anställda, för deras arbetsgivare och för matställen.

 

Kortet fungerar på alla matställen som accepterar MasterCard det vill säga ett större nätverk än för kupongerna. Som alla betalkort kan det enkelt spärras om det skulle komma bort. Risken med förfalskningar försvinner och dessutom är administrationen betydligt enklare för alla parter.

 

Utvecklingen av kortet har medfört en digital lösning i form av en mobil applikation, där anställda enkelt kan se saldo i realtid, sina transaktioner och även spärra kort direkt i mobilen. Andra digitala lösningar är en ny modern hemsida med möjlighet för både anställda och arbetsgivare att logga in för att administrera förmånen.

 

Pressmeddelandet som gick ut maj 2014 var felaktigt gällande kupongernas giltighet. Vi beklagar detta och vi har informerat alla våra kunder om misstaget. Kvarvarande kuponger kan användas på de flesta matställen fram till 31 december 2015. Utgången kupong, 2015 års utgåva, kan bytas mot ett laddat kort t.o.m. 30 juni 2016.

 

Rikskuponger har en lång historia i Sverige. Lunchpausen är ett socialt viktigt inslag som bidrar till välmående och god produktivitet. Tack vare Ticket Rikskuponger på kort så kan Edenred bidra med mervärde till anställda, deras arbetsgivare och för matställen.

 

Läs mer om Ticket Rikskuponger här: www.rikskuponger.se

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Tjernberg, Sales Director, Edenred Sweden AB

Mobil: 070 559 61 00

Epost: anders.tjernberg@edenred.com

 

Bruno Berthier, General Manager, Edenred Sweden AB

E-post: bruno.berthier@edenred.com